Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 450 000 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vagonos ar tērauda stiepļu un šķeldas kravām, portāls “Delfi” uzzināja VID.

Tā ceturtdien, 17. decembrī, Valsts robežsardzes veikto kontroles pasākumu rezultātā kontrabandas cigaretes tika uzietas kravas vilcienā, kas iebrauca Latvijā no Baltkrievijas.

Indras muitas kontroles punktā robežsargi un muitnieki, kopīgi pārbaudot vagonu ar tērauda izstrādājumu kravu, konstatēja, ka stiepļu ruļļos ir noslēpti iepakojumi ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 220 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 14. decembrī, pamatojoties uz Indras MKP muitas amatpersonu veikto skenēšanas attēlu analīzi, Daugavpils preču stacijā tika veikta vagona ar šķeldas kravu kontrole.

Tās laikā muitas amatpersonas konstatēja, ka šķeldā ierakti 23 iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradās kopumā 230 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 71 000 eiro.

Abu šo lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!