Foto: Valsts policija

Šā gada septembrī uzsāktā kriminālprocesa ietvaros Valsts policija (VP) noskaidroja iespējamu personu grupu, kas tirgo dažādas narkotikās un psihotropās vielas. Tika aizturētas trīs personas un atsavināti aptuveni četri kilogrami apreibinošo vielu, portālu "Delfi" informēja VP.

Likumsargi noskaidroja personu grupu, kas aktīvi tirgoja dažādas narkotiskās un psihotropās vielas, izmantojot anonīmus čatus, pirkumus nodeva caur slēpņiem, lai izvairītos no tieša kontakta ar pircējiem.

Narkotiskās un psihotropās vielas, kas bija paredzētas tirgošanai, tika nodotas tikai labi zināmiem pārpircējiem, kuri pēcāk šīs vielas tirgoja tālāk.

Veicot kratīšanas tika izņemtas un atsavinātas narkotiskās un psihotropās vielas, kurām šobrīd ir nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu precīzu svaru un izcelsmi, tāpēc šobrīd vielu daudzums ir lēšams aptuvenos daudzumos – "MDMA" tabletes, "Xanax" tabletes, amfetamīns, mefedrons, marihuāna, kuru kopējais svars varētu pārsniegt četrus kilogramus.

Tāpat kratīšanas laikā tika izņemti svari, iepakojuma materiāli un sakaru līdzekļi.

Iepriekšminēto darbību rezultātā tika aizturētas un atzītas par aizdomās turētajiem trīs personas – 1991., 1964. un 1986. gadā dzimuši vīrieši.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1. panta trešās daļas. Proti, par iespējamu narkotisko/psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju, lielos apmēros, organizētā grupā.

Krimināllikuma 252.1. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Divām personām 2021. gada 22. oktobrī tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!