Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kuģa konteineru kontroli, novērsa 8840 kilogramu ūdenspīpju tabakas kontrabandu. Nedeklarētā prece bija paslēpta kravā ar dateļu pastu, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Muitnieki veica kontroles pasākumus konteineram ar kravu – dateļu pasta. Kontrolē piedalījās arī muitas kinologi, un darba suns uzrādīja iespējamo tabakas izstrādājumu klātbūtni kravā. Muitnieki izņēma preču paraugus un nosūtīja tos padziļinātai pārbaudei Muitas laboratorijā. Testēšanas rezultāti apstiprināja aizdomas par nedeklarētu tabakas izstrādājumu ievešanas mēģinājumu.

Veicot kravas fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka tikai trešdaļā iepakojumu atrodas deklarētā prece – dateļu pasta, bet pārējos iepakojumos ir paslēpta ūdenspīpju tabaka. Kopumā izņemti aptuveni 8840 kilogrami kontrabandas ūdenspīpju tabakas.

Muitas kontroles laikā konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!