Foto: Valsts policija
Šomēnes Valsts policijas likumsargi aizdomās par narkotiku realizāciju lielā apmērā Rīgā notvēra četru personu grupu, "Delfi" informēja policijā.

Veicot kratīšanas adresēs un automašīnās, kas saistītas ar aizdomās turētajām personām, tika konstatēti un atsavināti kopumā apmēram 20 kilogrami marihuānas, 50 grami kokaīna un 50 grami hašiša. Tāpat izņemta nauda, kas, iespējams, iegūta noziedzīgā ceļā, kā arī septiņi spēkrati, tostarp 2021. gada izlaiduma automašīna "BMW X6", kuras vērtība ir ap 100 000 eiro.

Šā gada februārī Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Rīgā darbojas organizēta grupa, kas nodarbojas ar narkotiku realizāciju lielā apmērā.


Tika noskaidrots, ka grupā ir vismaz četri dalībnieki un katram ir sava loma noziegumā. Šā gada 18. februārī VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 4. biroja policisti sadarbībā ar pretterorisma vienības "Omega" kaujiniekiem, Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona un Ceļu policijas bataljona likumsargiem īstenoja vairākas iepriekš plānotas aizturēšanas operācijas. To rezultātā Rīgā, Šampētera mikrorajonā, tika aizturēti četri iespējamie noziedzīgās grupas dalībnieki.

Aizturēto vidū ir 1981., 1995. un 1996. un gadā dzimuši vīrieši un 2000. gadā dzimusi sieviete. Divi no viņiem jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Veicot kratīšanas aizdomās turētajām personām piekritīgās adresēs, tostarp konspiratīvās vietās, tika atrasts un atsavināts kopumā apmēram 20 kilogramu marihuānas, 50 gramu kokaīna un 50 gramu hašiša. Tāpat izņemti 7000 eiro, kas, iespējams, iegūti noziedzīgā ceļā, kā arī izņemti septiņi spēkrati, tostarp luksus klases auto.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šā gada 20. februārī visām aizturētajām personām tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!