Foto: Valsts policija

Trešdien, 17. februārī, Valsts policija (VP) kratīšanas laikā Talsu novadā kāda vīrieša dzīvesvietā atrada un izņēma zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu, kas, iespējams, ir marihuāna, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

VP uz aizdomu pamata par marihuānas audzēšanu veica kratīšanu kāda vīrieša dzīvoklī Talsu novadā, kurā tika konstatēta paštaisīta telts, kura aprīkota ar siltumu, ventilatoriem, termometru un visu, kas nepieciešams marihuānas audzēšanai.

Likumsargi izņēma 28 polietilēna maisiņus ar izžāvētu zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes vielu, iespējams, marihuānu, kasti ar augu stublājiem un lapām, kā arī aprīkojumu un ķimikālijas. Izņemtās vielas ir nosūtītas uz ekspertīzi lai noskaidrotu to precīzu daudzumu.

Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola reibumā un bez tiesībām. Vīrietis savu vainu izdarītajā atzīst un apgalvo, ka viņa nodoms nav bijis marihuānu realizēt – viņš to audzējis paša lietošanai.

Šobrīd VP par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par narkotiskās vai psihotropās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!