Foto: Valsts policija

Šī gada februārī un martā Valsts policija (VP) Rīgā un Jelgavas novadā aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizēšanu aizturēja piecus vīriešus, portālu "Delfi" informēja VP.

Veicot 18 kratīšanas nekustamajos īpašumos un transportlīdzekļos Rīgā un Jelgavas novadā, likumsargi konstatēja lielu daudzumu nelikumīgu tabakas izstrādājumu – vairāk nekā vienu miljonu tabakas vienību bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, kā arī ar Baltkrievijas nodokļu akcīzes markām.

Diviem aizdomās turētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Izņemto tabakas izstrādājumu vērtība "melnajā tirgū" ir aptuveni 100 000 eiro.

Kriminālprocesi tika uzsākti atbilstoši Krimināllikuma 221. panta trešās daļas noziedzīga nodarījuma pazīmēm – par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Rīgas reģionā.

Šā gada 22. februārī un 6. martā iepriekš uzsāktajos kriminālprocesos tika aizturētas piecas personas, kuras šobrīd ir atzītas par aizdomās turētajām, piemērojot atbilstošu drošības līdzekli.

Divām aizdomās turētajām personām tika piemērots visbargākais drošības līdzeklis – apcietinājums.

Aizturētās personas arī iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par analoģisku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Šobrīd visos kriminālprocesos aktīvi turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, iesaistītās personas, to lomu veicot pretlikumīgas darbības, kā arī Latvijas valstij nodarīto materiālo zaudējumu, kas radies nenomaksāto nodokļu rezultātā, norāda policijas pārstāve Ance Rozīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!