Foto: Valsts policija

Februārī Valsts policija (VP) prokuratūrai nodevusi lietu par 249 040 nelikumīgu cigarešu un vairāk nekā 300 litru nelikumīga alkohola uzglabāšanu, kā arī nelikumīga alkohola tirdzniecību Vidzemes tirgū. Par aizdomās turētajiem šajā lietā atzītas divas personas, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Gita Gžibovska

2020. gada jūnijā Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess, kvalificējot izmeklējamo noziedzīgo nodarījumu pēc Krimināllikuma 221.1. panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm – par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju.

Speciālo izmeklēšanas darbību laikā, kas tika veiktas pērn augustā, konstatēts, ka Vidzemes tirgus teritorijā vienā no tirdzniecības kioskiem ticis realizēts nelikumīgais alkohols – šķaidīts etilspirts, ko pārdeva, maskējot kā kosmētisko losjonu.

Veicot turpmākas darbības kriminālprocesā, vairāku kratīšanu laikā tirdzniecības vietā un kioska īpašnieka īpašumos – garāžās, dzīvokļos un automašīnās – tika atrastas nelikumīgas cigaretes ar trešo valstu akcīzes markām vai vispār bez akcīzes markām un etilspirtu saturošais šķidrums – nelikumīgais alkohols lielā apmērā.

Turklāt kratīšanu laikā atrastas narkotiskās vielas – 182 grami amfetamīna un stratēģiskā iekārta. Ņemot vērā kriminālprocesa gaitā atklātus apstākļus, kriminālprocesā tika noteikta papildu kvalifikācija pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, 221.2 panta trešās daļas un 253.1 panta trešās daļas un 237.1 panta otrās daļas.

Par papildus konstatētiem noziedzīgiem nodarījumiem tika uzsākti atsevišķi kriminālprocesi, sadalot pamatlietu.

Par aizdomās turētām tika atzītas divas personas – vīrietis un sieviete.

Kriminālprocesa ietvaros uzlikti aresti nekustamajiem īpašumiem, automašīnai un naudas līdzekļiem.

Februārī krimināllieta tika nodota Nodokļu un muitas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!