Foto: Valsts policija

Šā gada februāra sākumā Valsts policija (VP) aizturēja trīs personu grupu aizdomās par narkotisko vielu realizāciju Rīgā, portālu "Delfi" informēja policijā.

Kopumā kratīšanu laikā likumsargi izņēma vairāk nekā divus kilogramus dažādu narkotisko vielu, kā arī šaujamieročus, tiem līdzīgus priekšmetus un munīciju.

Aizturētie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā.

Policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas, proti, par iespējamo narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju, kas notiek Rīgā.

Pirmstiesas izmeklēšanā likumsargi ieguva informāciju par trim cilvēkiem, kuri, iespējams, saistīti ar narkotisko vai psihotropo vielu nelikumīgu apriti, un nozieguma izdarīšanas veids, iespējams, saistīts ar organizētu noziedzību.

Šī gada 8. februārī policisti uzsāktajā kriminālprocesā aizturēja minētos vīriešus, kuri dzimuši 1967., 1976. un 1980. gadā. Visi trīs jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā, tajā skaitā, par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Kopumā likumsargi veica 11 kratīšanas aizturēto dzīvesvietās, transportlīdzekļos un citās ar tiem saistītās vietās, kuru laikā izņemtas dažādas narkotiskās vielas – 552 grami amfetamīnu saturošas vielas, 1100 grami metonitazēnu/protonitazēnu saturošu vielu, 118 grami karfentanilu saturošas vielas un 515 grami marihuānas.

Turklāt pie 1967. gadā dzimušā vīrieša atrasti un izņemti arī šaujamieroči, šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, to munīcija un sastāvdaļas.

Uzsāktais kriminālprocess tika pārkvalificēts arī pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, proti, par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju organizētā grupā un lielos apjomos.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Visi trīs aizturētie vīrieši ir atzīti par aizdomās turētiem.

Diviem no viņiem tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt trešajam – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!