Foto: Valsts policija
Ceturtdien Valsts policija (VP), veicot nelegālo akcīzes preču apkarošanas pasākumus, diennakts laikā izņēma vairāk nekā 138 tūkstošus cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, un aizturēja divus aizdomās turamos, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Lāsma Kursīte.

Policijā uzsākti kriminālprocesi, un notiek izmeklēšana.

Policisti, sadarbojoties ar Latvijas dzelzceļa apsardzi, kādā no vilciena vagoniem atrada 1997. gadā dzimušu vīrieti, pie kura bija vairākas ar tabakas izstrādājumiem piepildītas somas. Kopumā policija izņēma 85 660 cigarešu "Premier" ar Baltkrievijas akcīzes markām. Vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas.

Tajā pašā dienā likumsargi Rēzeknē konstatēja nelegālo akcīzes preču aprites vietu un nelegālo akcīzes preču pārnēsāšanas laikā aizturēja 1954. gadā dzimušu sievieti. Sievietei piedejošajā garāžā un dzīvesvietā tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā tika atrastas cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Kopā izņemti 52 460 gabalu tabakas izstrādājumu. Sievietei draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 221. panta 1. daļas.

Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!