Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) iepriekš uzsāktā kriminālprocesā saistībā ar nelikumīgu cigarešu apriti Rīgas reģiona teritorijā aizturēja divus vīriešus un divas sievietes, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanas darbības, šī gada 18. novembrī Rīgā likumsargi aizturēja 1956. gadā dzimušu sievieti pie kuras sankcionētas kratīšanas laikā atrada un izņēma aptuveni 10 500 tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes markām.

Turpinot pirmstiesas izmeklēšanas darbības minētajā kriminālprocesā, šī gada 9. decembrī Tukumā, policisti aizturēja vēl divas personas – 1966. gadā dzimušu sievieti un 1963. gadā dzimušu vīrieti.

Tāpat vēl viena persona, 1981. gadā dzimis vīrietis, tika aizturēts Rīgas reģionā. 18. novembra dienā, vairāku sankcionētu kratīšanu laikā likumsargi kopumā atrada un atsavināja aptuveni 75 000 tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes markām.

Visas aizturētās personas bija savstarpēji saistītas. Abas aizturētās sievietes iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā, savukārt abi vīrieši iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā.

Likumsargi, veicot vairākas sankcionētas kratīšanas aizturēto personu dzīvesvietās, garāžās, kā arī transportlīdzekļos, atrada un izņēma lielu daudzumu dažādu marku tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, kopumā aptuveni 85 500 tabakas vienību – "Premjer" , "Minsk", "Queen Superslims", "Credo", "Winston", "Corser", "Kiss dream", "L&M" un "King" marku cigaretes, kā arī atrasta un atsavināta, iespējams, noziedzīgā ceļā iegūta nauda 5410 eiro.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka aizturētās personas jau ilgstoši nodarbojās ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju gan Rīgā, gan Zemgales reģionā - Tukumā. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 221.6 panta – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā, kā arī 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu pārvadāšanu un uzglabāšanu lielā apmērā, kas tika izdarīts personu grupā.

Aizturētajiem tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Krimināllikuma 221.6 pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt šī paša likuma 221. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!