Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 239 980 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas preču vagonu konstrukcijās un skaidu kravās, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.


4. novembrī Indras muitas kontroles punktā muitas kinologs ar darba suni pārbaudīja kravas vilcienu, kas bija iebraucis no Baltkrievijas. Muitniekam radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu divos vagonos bez kravas.

Sadarbībā ar robežsargiem tika veikta kontrole un atklāts, ka vagonos ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 159 980 cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Tajā pašā dienā Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot cita no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenējuma attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu skaidu kravās.

Veicot pārbaudi sadarbībā ar robežsargiem, divos vagonos tika konstatētas slēptas cigaretes. Skaidu kravās atradās 80 000 cigarešu "NZ Gold" (4000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!