Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija kādā akcīzes preču noliktavā Mārupē un pārstrādes uzņēmumā Rīgā atklājusi 5,2 tonnas kafijas ar viltotām "Nestle" un "Nescafe" akcīzes zīmēm, kā arī kafijas ražošanas un fasēšanas iekārtas, portālu "Delfi" informēja VID.

Noliktavā Mārupē muitnieki atraduši 21 kafijas paleti, kas marķēta ar "Nescafe Gold Blend" etiķetēm un izvietota uz kartona paliktņiem ar uzrakstiem "Nestle" un "Nescafe". Tāpat noliktavā atradušās 1260 bundžas "Nescafe Gold Blend" kafijas 500 gramu iepakojumos, kā arī 6048 bundžas tās pašas kafijas 750 gramu iepakojumos. Kā minētās preces nosūtītājs norādīts kāds kafijas pārstrādes uzņēmums Rīgā, savukārt kā saņēmējs – kāds Lietuvas uzņēmums.

Aizdomās par nelikumīgu preču zīmes izmantošanu VID sācis administratīvā pārkāpuma lietvedību. Saistībā ar administratīvo lietu visa konstatētā prece izņemta un nodota glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā (NVA).

Savukārt pārbaudē kafijas pārstrādes uzņēmumā Rīgā VID darbinieki atklājuši kartona paliktņus ar uzrakstiem "Nestle" un "Nescafe", kafiju rūpnieciski aizvākotos iepakojumos bez etiķetēm, kafijas iepakojumu sagataves, dažāda izmēra vāciņus, kā arī divas ražošanas un fasēšanas iekārtas. Arī pret šo uzņēmumu sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Kā pierādījumi izņemti visi uzņēmuma telpās un teritorijā konstatētie izejmateriāli un sagataves.

Saistībā ar abām lietām izņemtie preču paraugi nodoti preču zīmju "Nestle" un "Nescafe" īpašnieka pilnvarotajam pārstāvim atzinuma sniegšanai. Pārbaudēs noskaidrojies, ka abos uzņēmumos atrastie kafijas iepakojumi un kartona iepakojumu sagataves ir kontrafakts jeb viltotas preces.

Preču zīmju "Nestle" un "Nescafe" īpašnieka pārstāvja aprēķini liecina, ka kopējais radītais mantiskais kaitējums uzņēmumam "Société des Produits Nestlé S.A." ir vairāk nekā 534 tūkstoši eiro, neskaitot nemantiskā kaitējuma apmēru, kurš vēl tiek aprēķināts, informē VID.

Par izdarīto pārkāpumu VID Muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess, kas pēc piekritības tiks nosūtīts Valsts policijai tālākai izmeklēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!