Foto: Valsts robežsardze
Šī gada 10. februārī robežsargi pārtrauca tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un saistībā ar cigarešu kontrabandu aizturēja vienu vīrieti, portālu "Delfi" informēja robežsardzē.

Piektdien, pārbaudot informāciju par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu slēptā veidā robežsargi uz autoceļa Silenes robežkontroles punkts-Daugavpils apturēja kādu "VW" "Touran" markas automašīnu, kuru vadīja 1985. gadā dzimušais Baltkrievijas pilsonis.

Vīrietis ar automašīnu nosūtīts uz Silenes robežkontroles punktu atkārtotai pārbaudei, kuras laikā, ar VID atbalstu tika veikta automašīnas skenēšana. Skenēšanas laikā radās aizdomas par nedeklarētu akcīzes preču esamību transportlīdzekļa gāzes balonos.

Apskates laikā konstatēts, ka gāzes balonos ir iebūvētas lūkas, kuras nomaskētas ar špakteli un tajos paslēptas cigaretes.

Kopumā robežsargi izņēma 37 640 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Pret 1985. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta trešās daļas par kontrabandu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu draud līdz pat desmit gadiem aiz restēm.

Vīrietis ievietots Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!