Foto: Valsts robežsardze
Šā gada 1. oktobrī Daugavpils novadā Valsts robežsardze (VRS) aizturējusi divus Latvijas pilsoņus, kuri grupā pēc iepriekšējas vienošanās nodarbojās ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, portāls “Delfi” uzzināja robežsardzē.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Salienas pagastā aptuveni kilometru no valsts robežas robežsargi aizturēja divus vīriešus ar vairākiem cigarešu saiņiem. Kopumā notikuma vietā tika izņemts 60 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Abi vīrieši vairākkārt pieķerti atrodamies pierobežas joslā bez speciālās caurlaides, arī saistībā ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu robežsargu redzes lokā nonākuši ne pirmo reizi, proti vien pāris mēneši atpakaļ viens no vīriešiem tika aizturēts Kaplavas pagastā un pret viņu un vēl pieciem līdzdalībniekiem par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās tika uzsākts kriminālprocess.

Arī šoreiz abiem vīriešiem par pierobežas joslas režīma pārkāpumiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, pēc Krimināllikuma 221. panta otrās daļas, uzsākts kriminālprocess.

Likums par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abi likumpārkāpēji ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!