Foto: Valsts robežsardze

Pirmdien, 29. martā, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpils novada Naujenes pagastā par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu aizturēja vienu Latvijas pilsoni un izņēma 80 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Robežsargi, veicot operatīvās darbības pasākumus, Naujenes pagastā, netālu no mikrorajona "Križi", meža masīvā aizturēja vīrieti, kurš pārvietoja saiņus ar kontrabandas cigaretēm.

Kopumā robežsargi izņēma 80 000 cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, kurš trešdien, 31. martā, paātrinātā procesa kārtībā nodots Dienvidlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!