Foto: Valsts robežsardze

Trešdien, 29. aprīlī, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpils novada Demenes pagastā izņēma 60 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Robežsargi, veicot robežapsardzības pasākumus, Demenes pagastā, Šemberga kapu rajonā, konstatēja "Renault Traffic" markas automašīnu.

Automašīnas apskates laikā tās bagāžas nodalījumā robežsargi konstatēja divas melnā polietilēna plēvē ietītas kārbas, bet netālu no automašīnas vēl četras bedrē paslēptas kārbas ar cigaretēm.

Kopumā robežsargi izņēma 60 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām un, turpinot kriminālmeklēšanas pasākumus, aizdomās par nozieguma īstenošanu Latvijas Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā aizturēja Latvijas pilsoni.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas, kas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!