Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopā ar Valsts robežsardzi, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 515 000 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vagonos ar akmeņogļēm, portālu "Delfi" informēja VID.

11. septembra naktī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas vilciens, kas veda akmeņogles. Veicot skenējuma attēlu analīzi, muitniekiem radās aizdomas par nelegālu preču pārvietošanu.

Likumsargi konstatēja, ka vienā no vagoniem virs akmeņoglēm sakrautas melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Tajās atradās 270 000 vienības "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopā tika izņemti 13 500 paciņu cigarešu.

Savukārt 9. septembrī Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, tika uzietas kontrabandas cigaretes – arī tā bija paslēptas akmeņogļu kravā.

Akmeņoglēs bija ieraktas kastes, kurās atradās kopumā 245 000 cigarešu "Premjer" jeb 12 250 cigarešu paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir vairāk nekā 82 000 eiro, piebilst VID.

Pieņemts lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu. Likums par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā no trešās valsts vai izvešanu no muitas teritorijas uz trešo valsti, šīs preces neuzrādot muitas iestādēm fiziskajai personai kā sodu paredz piemērot brīdinājumu vai naudas sodu līdz 400 naudas soda vienībām, kas atbilst 2000 eiro, bet juridiskajai personai — brīdinājumu vai naudas sodu līdz 800 naudas soda vienībām, kas atbilst 4000 eiro.

Lietu materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!