Foto: VID

Pirmdien, 5. jūlijā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas atrada 420 000 cigarešu metāla stiepļu ruļļos, tādējādi novēršot kontrabandu, portāls "Delfi" uzzināja VID sabiedrisko attiecību nodaļā.

Daugavpils preču stacijā muitas amatpersonas veica vagona ar stiepļu kravu kontroli. Vilciens robežu šķērsoja Indras muitas kontroles punktā, kur vilciena sastāva pārbaudes laikā kādai amatpersonai radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā.

Tālāk to vilcienu novirzīja padziļinātai kontrolei Daugavpils preču stacijā. Saskaņā ar pavaddokumentiem krava – dzelzs vai neleģēta metāla stieple ruļļos – bija nosūtīta no Ukrainas saņēmējam Igaunijā.

Muitas fiziskās kontroles laikā amatpersonas konstatēja, ka stiepļu ruļļos ir paslēpti polietilēnā ietīti iepakojumi ar cigaretēm. Kopā izņemts 420 000 cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!