Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot kravas transportlīdzekļu kontroli uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, novērsa 316 520 cigarešu kontrabandu. Nelegālie "smēķi" bija noslēpti automašīnas kabīnē aiz apšuvuma, vagonu konstrukcijās izveidotās slēptuvēs, kā arī šķeldas un tērauda stiepļu kravās, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

12. decembrī Pāternieku muitas kontroles punktā, pamatojoties uz skenēšanas attēlu analīzes rezultātiem, padziļinātai kontrolei tika novirzīta no Baltkrievijas iebraukusī kravas automašīna. Pārbaudot transportlīdzekļa kabīni, muitnieki atklāja, ka aiz apšuvuma ir noslēptas cigaretes. Slēptuvē atradās 6800 cigaretes "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

11. decembrī Indras kontroles punktā, veicot skenējuma attēlu analīzi, VID amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētām precēm kravas vilciena vagonā. Kontrole tika veikta Daugavpils preču stacijā, un tās laikā muitnieki konstatēja, ka kravā zem tērauda stiepļu ruļļiem novietoti metāla diski, kas apslēpa iepakojumus ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemtas 136 000 cigaretes "Premjer" un "NZ".

Savukārt 10. decembrī šajā pašā kontroles punktā sadarbībā ar Valsts robežsardzi četros vagonos ar šķeldas kravu tika atklātas kopumā 76 600 cigaretes "Premjer", "Fest" un "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

Savukārt Daugavpils preču stacijā muitas amatpersonas veica cita vilciena sastāva kontroli un konstatēja, ka vagona sienu konstrukcijās ir izveidotas slēptuves kontrabandas preču ievešanai. Tajās atradās 18 800 cigaretes "Premjer".

9. decembrī, pārbaudot no Baltkrievijas iebraukušu kravas vilcienu, muitas kinologs ar tabakas meklēšanas darba suni konstatēja nedeklarētu preču ievešanu. Piecu vagonu konstrukcijās bija noslēptas kopumā 28 320 cigaretes "NZ".

Veicot cita vilciena sastāva pārbaudi tika atklāti 50 000 cigarešu "NZ", kas atradās šķeldas kravā.

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm pārsniedz 49 tūkstošus eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!