Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot kravu kontroli uz Latvijas-Krievijas robežas aizturēja ievērojamu daudzumu "Mercedes" automašīnām paredzētu alumīnija disku ar "AMG" preču zīmi, portālu "Delfi" informēja dienests.

Tiesību īpašnieka pārstāvis ir apstiprinājis, ka preces ir viltotas. Preču zīmes īpašniekam novērstais kaitējums atbilstoši oriģinālu preču vērtībai ir aptuveni 918 tūkstoši eiro.

22. septembrī, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, Terehovas muitas kontroles punkta amatpersonas padziļinātās kontroles veikšanai novirzīja no Krievijas ievestu kravu ar vieglo automašīnu diskiem. Kontroles laikā tika atklāts, ka uz diskiem ir norādīta preču zīme "AMG", taču tā noslēpta zem uzlīmēm, tādējādi mēģinot izvairīties no intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpuma atklāšanas. Preču izcelsmes valsts saskaņā ar pavaddokumentiem ir Ķīna.

VID Muitas pārvalde ir saņēmusi tiesību īpašnieka pārstāvja apstiprinājumu par to, ka aizturētā prece –
906 alumīnija diski ar preču zīmi "AMG" – pārkāpj uzņēmuma "Daimler AG" intelektuālā īpašuma tiesības.

Šī gada pirmajos deviņos mēnešos muitas kontroles pasākumu rezultātā papildus minētajai kravai ir aizturētas vēl 2679 vienības viltotu automašīnu aksesuāru un daļu, piemēram, ksenona spuldzes, emblēmas, pultis, atslēgu piekariņi.

Savukārt 2019. gadā muita atklāja 60 968 vienības viltotu auto rezerves daļu. Lielākā daļa no tām bija viltotas preces, ar kurām bija pārkāptas uzņēmuma "Volkswagen AG" intelektuālā īpašuma tiesības –filtri, bremžu uzlikas, termoregulatori, sensori, gultņi, slēdži un citas rezerves daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!