Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopš Eiropas Savienības (ES) noteiktajām sankcijām pret Krieviju pastiprināti uzrauga visu sankcionēto preču veidu ievešanu un izvešanu. Pagājušajā nedēļā konstatēts mēģinājums ar nepareizu preces kodu deklarēt un no Krievijas ievest 48 paletes ar vijoles formas stikla pudelēm, portālu "Delfi" informēja VID.

Sankciju apiešanas mēģinājums konstatēts šī gada 16. augustā, veicot kravas skenēšanas attēlu analīzi.

Lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Sankcijām pakļauto preču sarakstā iekļautas 37 preču grupas, kuras liegts ievest no Krievijas, tostarp, visa koksne un tās izstrādājumi, nedenaturēts etilspirts, stiprais alkohols, kālija hlorīds, mēslošanas līdzekļi, stikla izstrādājumi, jaunas riepas, dzinēji, dažādi kuģi, lietotas mēbeles, naftas produkti, ogles, zelts un izstrādājumi no tā un citas preces, informē VID.

Kopš šī gada 28. marta, kad tika sākts apkopot datus attiecībā uz sankciju risku novēršanu, līdz jūlija beigām Latvijā noraidītas 2073 kravas un reģistrēti 1238 iespējami sankciju pārkāpumi. VID muitnieki ir uzsākuši 26 kriminālprocesus par Starptautisko organizāciju un Latvijas noteikto sankciju pārkāpumiem, pamatojoties uz Krimināllikuma 84. pantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!