Foto: VID

Veicot kontroli uz Latvijas - Baltkrievijas robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa kāda robežas šķērsotāja mēģinājumu ievest Latvijā nedeklarētu skaidru naudu 22 040 eiro apmērā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Nedeklarētā skaidrā nauda bija paslēpta kravas transportlīdzekļa vadītāja virsdrēbēs un personīgajās mantās, un to palīdzēja atklāt muitas darba suns.

Svētdien, 21. martā, Silenes muitas kontroles punkta muitnieki veica kādas kravas automašīnas, kas iebrauca Latvijā no Baltkrievijas, kontroli. Transportlīdzeklim bija Lietuvas reģistrācijas numuri. Uzsākot kontroli, muitas amatpersonas transportlīdzekļa vadītājam jautāja, vai viņam ir deklarējamas preces, deklarējama nauda vai personiskajam patēriņam paredzēti dzīvnieku izcelsmes produkti, kuru ievešana ir aizliegta. Vīrietis atbildēja, ka viņam līdzi ir skaidra nauda, nosaucot nelielu summu.

Kontrolē piedalījās kinologs ar darba suni. Brīdī, kad darba suns uzrādīja skaidras naudas klātbūtni transportlīdzekļa vadītāja virsdrēbēs, persona paziņoja, ka skaidrās naudas ir vairāk – tās summa pārsniedzot divus tūkstošus eiro.

Padziļinātās kontroles laikā muitas amatpersonas konstatēja, ka robežas šķērsotāja apģērba kabatās un personīgajās mantās no muitas kontroles tiek slēpta daudz lielāka nedeklarētas skaidras naudas summa – 21 546 eiro un 44 050 rubļi. Kopējā skaidras naudas summa, ko persona mēģināja nelikumīgi ievest Latvijā, ir 22 040 eiro. Nedeklarētā nauda tika izņemta, uzsākts administratīvā pārkāpuma process par skaidras naudas nedeklarēšanu, šķērsojot Latvijas ārējo robežu.

Par normatīvajos aktos noteiktā skaidras naudas, ko, šķērsojot valsts robežu, ieved Latvijā vai izved no tās, deklarēšanas pienākuma neizpildīšanu piemēro naudas sodu divdesmit procentu apmērā no summas, kuru ir pienākums deklarēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!