Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki uz Latvijas–Baltkrievijas robežas novērsa 180 000 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija paslēptas ievedamo preču kravās un vagonā bez kravas, portāls "Delfi" noskaidroja VID.

Trešdien, 27. jūlijā, Indras muitas kontroles punkta muitnieks, veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena sastāva fizisko kontroli, atklāja, ka vagonā starp maisiem, kuros iepakota ievedamo preču krava, ir paslēpti mazāki maisi ar cigaretēm.

Turpinot kontroli kopā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, tika izņemti 80 000 cigarešu "NZ", "Queen" un "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt dienu iepriekš, 26. jūlijā, šajā pašā muitas kontroles punktā, veicot vilciena sastāva skenējuma attēlu analīzi, muitas amatpersonai radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu hopertipa vagonā bez kravas.

Fiziskās kontroles laikā muitnieki konstatēja, ka vagonā zem kartona aizsega atrodas iepakojumi ar cigaretēm. Vagonā bija paslēpti 40 000 cigarešu "NZ" un "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 22. jūlijā, veicot kontroles pasākumus, izmantojot videonovērošanas kameras, muitniekiem radās aizdomas par nedeklarēto preču ievešanu vairākos vagonos ar rūdas kravām. Kontroles rezultātā tika izņemtas 60 000 cigaretes "NZ" un "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Veicot muitas kontroles pasākumus, 2022. gada pirmajā pusgadā VID Muitas pārvalde ir novērsusi 9,83 miljonu kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā. Valstij nesamaksāto nodokļu summa par šādu daudzumu cigarešu pārsniedz 1,7 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!