Foto: VID

Iepriekšējās nedēļas nogalē atklāti 46 elektronisko cigarešu vai to uzpildes flakonu nelegālas sūtīšanas gadījumi, kopā izņemot 4 980 elektroniskās smēķēšanas ierīces, portālu "Delfi" informēja VID.

VID Muitas pārvaldes Lidostas muitas kontroles punkta amatpersonas trīs dienās, no šī gada 16. līdz 18. oktobrim, muitas kontroles rezultātā 46 pasta sūtījumos atklāja uzpildāmās elektroniskās smēķēšanas ierīces, kas iegādātas ar distances līgumu, tādējādi pārkāpjot Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likuma nosacījumus.

Visos gadījumos par pārkāpumu, par kuru atbildība paredzēta iepriekšminētā likuma 14. panta 8. daļā, uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

VID atgādina, ka, atbilstoši likumā noteiktajam, interneta veikalos ir aizliegts iegādāties ne vien tabakas izstrādājumus, bet arī elektroniskās cigaretes un uzpildes flakonus.

Muitas kontroles rezultātā atklājot sūtījumā šādas preces, tās tiek izņemtas un pie pircēja nenonāk.

Par pārkāpumu fiziskajai personai piemēro naudas sodu no 100 līdz 210 eiro.

Veicot pasta sūtījumu kontroli, muitas amatpersonas ir konstatējušas, ka pēdējā laikā ievērojami pieaug gadījumu skaits, kad komerciālos pasta sūtījumos tiek atklātas elektroniskās cigaretes un elektronisko cigarešu uzpildes flakoni.

Ir arī konstatēti gadījumi, kad pasūtījumus veikušas nepilngadīgas personas.

Šogad 99 sūtījumos konstatētas nikotīnu saturošas elektroniskās cigaretes un elektronisko cigarešu uzpildes flakoni un kopumā izņemta 10 941 šāda ierīce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!