Foto: Valsts policija

Aizvadītajās brīvdienās, veicot transportlīdzekļu un pasažieru bagāžas kontroli, novērsti vairāki mēģinājumi nelegāli pārvietot pār robežai 244 200 dažādu marku cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli, uzgāja 237 600 cigarešu, kas bija paslēptas no Baltkrievijas ievestās zāģmateriālu un šķeldas kravās.

Savukārt aviopasažiera, kurš bija ceļā uz Londonu, bagāžā tika konstatētas 6600 cigaretes.

VID vēsta, ka 12. martā Indras muitas kontroles punktā (MKP), veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva kontroli, muitas kinologam radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vagonā ar zāģmateriālu kravu.

Turpinot sastāva pārbaudi, Valsts robežsardzes un muitas amatpersonas piecos vagonos ar zāģmateriāliem atklāja no muitas kontroles slēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 187 600 cigaretes "'NZ"' un "Queen" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Tajā pašā dienā, 12. martā, Indras MKP muitas amatpersonas, veicot cita kravas vilciena skenēto attēlu analīzi un sastāva kontroli, kopā ar VRS amatpersonām vagonā ar šķeldas kravu konstatēja iepakojumus ar kontrabandas cigaretēm. Tajos atradās 50 000 cigarešu "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt svētdien, 13. martā, lidostas MKP muitas amatpersonas sadarbībā ar Starptautiskās lidostas "Rīga" darbiniekiem kāda pasažiera rokas bagāžā konstatēja cigaretes, ko persona mēģināja nelegāli nogādāt no Rīgas uz Londonu.

Padziļinātās pārbaudes rezultātā divās ceļojumu somās tika atrasti kopumā 6600 cigarešu "L&M'' un "Corset" bez akcīzes nodokļa markām un "Caines" ar Latvijas akcīzes nodokļa markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīgu nodarījumu pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

VID piebilst, ka, veicot muitas kontroles pasākumus, šā gada janvārī un februārī VID Muitas pārvalde novērsusi kopumā 6,46 miljonu kontrabandas cigarešu ievešanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!