Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus, pasta sūtījumos no Lielbritānijas uzgāja lielu daudzumu viltotu medikamentu – 100 000 tablešu, kas paredzētas erektilās disfunkcijas problēmu novēršanai vīriešiem.

Oficiālās preču zīmes īpašnieka sniegtais atzinums liecina, ka šie medikamenti ir viltoti, tādējādi VID novērsa 1,78 miljonu eiro kaitējuma nodarīšanu tiesību īpašniekam, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Lidostas muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot pasta sūtījumu muitas kontroli, četros sūtījumos no Lielbritānijas konstatēja medikamentus ar uzrakstiem "VIDALISTA 20 Tadalafil Tablets", ko tika mēģināts ievest slēptā veidā.

Kontroles laikā muitas amatpersonām radās aizdomas par iespējamiem intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem. Lai pārliecinātos, vai zāles ir viltotas, preču zīmes īpašnieka pārstāvim tika nosūtīts lūgums sniegt atzinumu.

Šonedēļ VID Muitas pārvalde saņēma oficiālu atzinumu, ar kuru tiesību īpašnieks apstiprināja, ka ir pārkāptas intelektuālā īpašuma tiesības.

Pamatojoties uz atzinumu, muita pabeidza kontroles procesu un izņēma kopumā 100 000 vienības minēto medikamentu.

Saskaņā ar tiesību īpašnieka atzinumā sniegto informāciju kopējā šāda daudzuma oriģinālo preču vērtība ir 1,78 miljoni eiro.

Viltotu medikamentu lietošana var būt bīstama patērētāju veselībai, atgādina VID.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!