Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Baltkrieviju un kravas vilciena galamērķī Rīgā, atklāja 528 540 vienības nelegāli pārvietotu cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienos – šķeldas, kokmateriālu un citu preču vagonos, kā arī lokomotīvju konstrukcijās.

28. maijā Indras muitas kontroles punktā (MKP), veicot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena kravas skenēto attēlu analīzi, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu vienā no vagoniem.

Noņemot nodrošinājumu un atverot lūkas, tika konstatēti maisi ar cigaretēm, kuros atradās 64 420 cigaretes "Premjer".

28. maijā muitas amatpersonu veikto kontroles pasākumu rezultātā tika atklātas bērza apaļkoku kravā noslēptās cigaretes.

Rīgas brīvostas MKP amatpersonas, veicot kontroli kravas saņēmēja teritorijā, pēc baļķu izkraušanas konstatēja 36 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

No Baltkrievijas iebraukušo vilcienu sastāvos noslēptās kontrabandas cigaretes tiek atklātas regulāri – gan riska analīzes rezultātā, gan veicot skenēšanu, gan kontrolē iesaistot muitas kinologus ar tabakas meklēšanas suņiem. Muitnieki kontroles procesā cieši sadarbojas arī ar Valsts robežsardzes amatpersonām.

Pagājušās nedēļas nogalē, 23. maijā, Indras MKP divos vagonos ar šķeldas kravu tika konstatētas no muitas kontroles slēptas cigaretes "Premjer". Kontroles rezultātā tika izņemtas 46 000 cigaretes.

Savukārt 22. maijā Indras MKP muitas un VRS darbinieki divu kravas vilcienu lokomotīvju konstrukcijās – dzinēju radīto karsto izplūdes gāzu uz turbīnu padeves kanālos – atklāja kopumā 160 000 cigarešu "NZ" un "Minsk".

Turpinot kontroli un veicot vilciena sastāva skenēšanas attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu arī vagonos. Padziļinātās kontroles gaitā 13 vagonos tika atklātas kopumā 222 120 cigaretes "NZ" un "Premjer".

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 84 000 eiro.

Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!