Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess par nelegālu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Ja tabakas izstrādājumi būtu realizēti Latvijas tirgū, pēc sākotnējiem aprēķiniem valstij būtu nodarīti zaudējumi nenomaksātā akcīzes nodokļa veidā ne mazāk kā 188 000 eiro, portālu "Delfi" informēja dienestā.


Šī gada martā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas pēc iepriekšējas informācijas par, iespējams, nelegālu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvietošanu Zemgales reģionā veica deviņas kratīšanas. Kratīšanu laikā kopā izņemtas dažādu marku 1 548 380 cigaretes ar un bez akcīzes markām, 64 litri nelikumīga alkohola, kā arī divas stratēģiskas nozīmes ierīces.

Par konstatēto noziegumu VID uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Kriminālprocesā divi cilvēki atzīti par aizdomās turētiem un viņiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Krimināllikuma 221. panta trešā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta, norāda VID.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!