Foto: LETA

Valsts policija par dubultslepkavības izdarīšanu Rēzeknes novada Maltā, aizturējusi kādu 1981.gadā dzimušu vīrieti, kurš uzreiz pēc nozieguma izdarīšanas pametis Latviju un ar lidmašīnu devies uz Franciju, trešdien preses konferencē informēja Policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Divu vīriešu slepkavība kādā mājā Maltā notikusi īsi pirms vasaras saulgriežiem. Kādā privātmājā tika atrasti divu vīriešu līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Noslepkavotie bija 1978. un 1969.gadā dzimuši vietējie iedzīvotāji. 

Latgales reģiona Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Jurijs Vasiļjevs pastāstīja, ka abu vīriešu līķi tika atrasti kādās mājās Maltā. Abiem bijušas vairākas cirstas brūces.

Grišins informēja, ka patlaban dubultslepkavība ir pilnībā atklāta. 

Oktobra beigās Valsts policija noskaidrojusi potenciālā slepkavas atrašanās vietu, un Francijas kolēģi tajā pašā dienā vīrieti aizturējuši. 

Savukārt 3.novembrī aizturētais konvojēts uz Latviju, kur nedēļu vēlāk viņam uzrādīta apsūdzība par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos pēc Krimināllikuma 118.panta. Likums kā sodu vainīgajam par šādu nodarījumu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no 15  līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija izskatījusi dažādas versijas, taču beigās izkristalizējusies galvenā versija par personīgiem motīviem slepkavības izdarīšanai. Izmeklēšanā policija veikusi astoņas dažādas ekspertīzes un speciālas izmeklēšanas darbības.

Vēl policija noskaidrojusi, ka aizturētais vīrietis 2001.gadā, iespējams, noslepkavojis kādu 1959.gadā dzimušu vīrieti, kurš ticis izsludināts meklēšanā. 1959.gadā dzimušais vīrietis kopš tā laika skaitījās bezvēsts pazudis.

Saistībā ar šo noziegumu policijā tika uzsākts vēl viens atsevišķs kriminālprocess par slepkavību un šajā kriminālprocesā izmeklēšana vēl turpinās.  

Vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!