Foto: DELFI

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien, 13.novembrī, atstāja negrozītu pirmās instances tiesas lēmumu un paturēja apcietinājumā Daugavpils "Daugava" futbola spēļu totalizatoru skandālā iesaistīto Oļegu Gavrilovu, kurš uz mūžu diskvalificēts no Latvijas futbola, portālam "Delfi" pastāstīja apcietinātā Gavrilova aizstāvis, advokāts Mihails Silins.

Kā pastāstīja advokāts, viņš iepazīsies ar pilno šodien pieņemtā tiesas lēmuma tekstu un tā motīviem, bet pēc tam lems par tālāko rīcību. Rīgas apgabaltiesas lēmums, ar kuru Gavrilovam noteiktais drošības līdzeklis atstāts negrozīts, nav pārsūdzams, taču advokāts portālam "Delfi" minēja, ka ir citi iespējamie veidi kā tālāk rīkoties.

Silins norādīja, ka patlaban nav pilnībā saprotams, par ko tieši Gavrilovs tiek apsūdzēts. Turklāt neviena no pārējām personām, kurām piemērots aizdomās turētās statuss, nav apcietināta.

Jau ziņots, ka Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošana pārvaldes (ONAP) darbinieki oktobrī aizturēja astoņas personas, kuras tiek turētas aizdomās par futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu. Septiņas no personām pēc aizturēšanas vēlāk atlaida, bet vienu – galveno aizdomās turamo Oļegu Gavrilovu, paturēja apcietinājumā.

Gavrilovam inkriminēts noziegums pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas – par krāpšanu lielā apmērā organizētā grupā. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vēl Gavrilovam inkriminēta arī izvairīšanās no nodokļu nomaksas organizētā grupā pēc Krimināllikuma 218.panta 3.daļas. Par to personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!