Foto: LETA

Daugavpils "Daugava" futbola spēļu totalizatoru skandālā viena no aizturētajām ir arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētā un saistībā ar totalizatoru lietu apcietinātā Oļega Gavrilova draudzene Marija Stepanova, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Tāpat aizturēto vidū ir kāds Eltons Čauss. Apjautājot vairākus Latvijas futbola sabiedrības cilvēkus, nevienam šis cilvēks nebija dzirdēts, tāpēc pagaidām nav zināma viņa saistība ar Gavrilovu un notikumiem Latvijas futbolā.

Pats Čauss portālam "Delfi" noliedza, ka būtu ticis aizturēts, taču sīkāk par šo jautājumu neizteicās un pārtrauca sarunu. 

Jau ziņots, ka futbola spēļu sarunāšanas skandālā aizturēti bija arī Daugavpils "Daugava" galvenais treneris Ivans Tabanovs, tehniskais direktors Jevgeņijs Klopovs, kā arī spēlētāji Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs, kuri uz laiku ir diskvalificēti no Latvijas futbola un nedrīkst nekādi iesaistīties Latvijas futbola dzīvē.

Viena no aizturētājām bija Gavrilova meita Marija Gavrilova.

Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošana pārvaldes (ONAP) darbinieki oktobrī aizturēja astoņas personas, kuras tiek turētas aizdomās par futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu. Septiņas no personām pēc aizturēšanas vēlāk atlaida, bet vienu – galveno aizdomās turamo Oļegu Gavrilovu, paturēja apcietinājumā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka aizvadītajā nedēļā Gavrilovs sev piemēroto drošības līdzekli pārsūdzējis Rīgas apgabaltiesā, kur to plānots skatīt ceturtdien, 13. novembrī.

Gavrilovam inkriminēts noziegums pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas – par krāpšanu lielā apmērā organizētā grupā. Par to likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vēl Gavrilovam inkriminēta arī izvairīšanās no nodokļu nomaksas organizētā grupā pēc Krimināllikuma 218.panta 3.daļas. Savukārt par to personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!