Foto: Shutterstock
Šī gada astoņos mēnešos ir reģistrēti 449 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi. Pērn šajā laika posmā bija 121 šāds gadījums, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Šī gada astoņos mēnešos, laikā līdz 31. augustam, ir reģistrēti 449 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi, – 204 no tiem bija izbraukusi policija uz vietas, savukārt par 245 Valsts policija saņēma informāciju no medicīnas iestādēm. Šajos negadījumos ir cietušas 150 personas.

Savukārt 2020. gada astoņos mēnešos ir reģistrēts 121 ceļu satiksmes negadījums, kuros iesaistīti elektroskrejriteņi, – 63 no tiem bija izbraukusi policija uz vietas, savukārt par 58 VP saņēma informāciju no medicīnas iestādēm. Šajos negadījumos ir cietušas 45 personas.

"Nav pagājis ilgs laiks kopš ir ieviesti noteikumi elektoskrejriteņu vadītājiem, līdz ar to ir pāragri spriest par braucēju kultūras uzlabošanos. Valsts policija sākotnēji pastiprināti preventīvi informēja šo transportlīdzekļu braucējus, lai viņi tiktu informēti un pierastu pie jaunajiem noteikumiem. Protams, praksē var novērot, ka ir satiksmes dalībnieki, kuri brauc ar elektroskrejriteni, ievērojot visus noteikumus, bet aizvien ir tādi, kuri tos diemžēl ignorē, tādējādi, pirmkārt, apdraud savu, kā arī apkārtējo drošību. Tāpat aizvien ir tādi satiksmes dalībnieki, kuri diemžēl nezina to, ka ir stājušies spēkā Ceļu satiksmes noteikumi attiecībā uz šo transportlīdzekļu izmantošanas kārtību," portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Līna Kaļķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!