Foto: Shutterstock
Gada nogalē Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) nonācis pacients ar 7,62 promilēm alkohola asinīs, pastāstīja RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Pēteris Tomiņš.

Kā uzsvēra klīnikas vadītājs, šis bijis lielākais gada nogalē konstatētais promiļu skaits. Pacients mediķu aprūpē nonācis dziļā komā un joprojām turpina ārstēšanos RAKUS Toksikoloģijas un sepses klīnikā.

Tomiņš stāsta, ka 2012.gada nogale un šī gada sākums raksturojas ar lielu skaitu pacientu, kas slimnīcā nonākuši pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ.

Piemēram, kādam dežūrārstam no 23 pacientiem, kuriem viņš diennaktī sniedzis palīdzību, 17 bijuši alkohola reibumā. Turklāt pacientiem pēc mediķu palīdzības bija jāvēršas tieši tādēļ, ka pārmērīga alkohola lietošana radījuši draudus veselībai, nevis, piemēram, reibumā gūtu traumu dēļ.

Kopumā RAKUS mediķi 2012.gada nogali un šī gada pirmo dienu vērtē kā mierīgu. No 31.decembra līdz 1.janvārim RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā vērsušies 174 pacienti, bet no 1.janvāra līdz 2.janvārim - 203 pacienti - , kas atbilst vidējam pacientu skaitam diennaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!