Valmieras rajona prokuratūra pēc Jāņa Daliņa stadiona padomes iesnieguma izskatīšanas uzdevusi rajona policijai mēneša laikā veikt papildu pārbaudes par Valmierā neuzgleznoto soļotāja Aigara Fadejeva attēlu un iespējamo naudas izkrāpšanu no stadiona, informēja prokurore Solvita Kristapa.
Viņa pastāstīja, ka līdz 22.martam policijai uzdevusi noskaidrot vairākus papildu apstākļus Daliņa stadiona un mākslinieka Alfreda Lapetrova konfliktā, kura dēļ stadiona padome lūdza prokuratūru ierosināt krimināllietu pret Lapetrovu, vainojot mākslinieku 747 latu izkrāpšanā Valmierā netapušā Fadejeva sienas gleznojuma dēļ.

Lapetrovs līdz 2002.gada jūlijam bija apņēmies Valmierā uz ēkas Tirgus ielā esošo soļotāja Jāņa Daliņa attēlu papildināt ar Fadejeva attēlu, kā arī vairākiem citiem jaunajiem soļotājiem, viņš saņēmis arī līdzekļus šīs ieceres uzsākšanai, bet tad darbus pārtraucis. Kopējā projekta summa bija 2493 lati, bet sākotnēji māksliniekam pārskaitīja 30% no tās - 747 latus - krāsu iegādei un skiču izgatavošanai.

Ieceres īstenošana apstājās, kad pret to kategoriski iebilda Daliņa fonds. Arī pilsētas dome nolēma neatbalstīt sienas gleznojumu un uzdeva Lapetrovam tālāko darbu neturpināt. Dome piedāvāja māksliniekam izvēlēties citu sienu, kur uzgleznot Fadejevu vienu pašu, taču šo ideju viņš noraidīja.

Lapetrovs savukārt tiesāties ar stadionu par goda un cieņas aizskaršanu pagaidām negrasās, lai gan prokuratūrā ieteikts to darīt, ja viņš uzskata, ka Daliņa stadiona vadītājs Ēriks Roštoks, nosaucot Lapetrovu par krāpnieku, aizskāris viņa godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!