Gulbenē kāds vīrietis ar darbā sazāģētu kāju trešdien, gaidot ātro palīdzību, noasiņojis un miris. 54 gadus veco vīrieti kā bezdarbnieku algotā sabiedriskajā darbā bija norīkojusi Gulbenes domes labiekārtošanas iestāde. Tilta ielā vīrietis zāģēja koku ar motorzāģi "Husquarna" un nejauši iezāģēja sev kreisās kājas apakšstilbā.
"Vīrietis pēc traumas gūšanas pats devās meklēt palīdzību uz tuvējo māju. Tur zvanīts ātrajai palīdzībai. Kad atbrauca mediķi, viņš bija jau miris," teica Markova. Policija pārbaudot notikuma apstākļus. Izmeklē šo gadījumu arī Austrumvidzemes reģionālā Valsts darba inspekcija, jo traumu vīrietis guvis, būdams oficiāli norīkots darbā.

"Kā cilvēks guvis traumu, to būtu varējis izstāstīt tikai viņš pats, jo nelaimei nebija aculiecinieku. Bojā gājušajam tiks veikta tiesu medicīniskā ekspertīze, tad arī varēs zināt, no kā cietušajam iestājusies nāve," teica Austrumvidzemes reģionālās Valsts darba inspekcijas inspektors Ainārs Šmagris.

Gulbenes slimnīcas galvenā ārsta vietniece Alda Buša informēja, ka 9.maijā pulksten 16.20 ātrajai palīdzībai zvanījusi sieviete un ziņojusi, ka cietis vīrietis, ka ir iezāģēts kājā. Pulksten 16.25 ātrā palīdzība jau ieradusies sniegt palīdzību, taču cietušais atrasts bez dzīvības pazīmēm. Viņam veikta reanimācija, taču - bez panākumiem.

"Kā cietušajam ir palīdzēts, pirms ieradās ātrā palīdzība, nezinām. Katram cilvēkam, arī tam, kas nav mediķis, gan būtu jāzina, kā ir sniedzama pirmā palīdzība. Protams, ja ir asiņošana, tad tā ir jāaptur. Droši vien žņaugs bija jāuzliek," sacīja Buša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!