Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2018. gada 7. martā nozīmējusi skatīšanu krimināllietā, kurā saistībā ar prettiesiska labuma pieņemšanu no pacientiem apsūdzēti seši VSIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" medicīnas darbinieki.

Prokuratūra uzskata, ka lietā figurē 20 epizodes un slimnīcai nodarīti zaudējumi 12 000 eiro apmērā.

Kā liecina ieraksts Tiesu kalendārā, vairākiem apsūdzētajiem tiek inkriminēta tirgošanās ar ietekmi, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem, kā arī ir norādīts pants par valsts amatpersonas bezdarbību, par ko var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uz apsūdzēto sola šajā lietā sēdīsies septiņas personas, tostarp vairāki radiologi – Juris Novožilovs, Vēsma Matroze, Ilze Laila Laudere, Karina Moisejeva, Ineta Nemiro, Valdis Girgensons un Māra Epermane.

Prokurore tiesai nodeva krimināllietu pret sešiem slimnīcas Diagnostiskās radioloģijas centra stacionāra "Gaiļezers" diagnostisko radioloģijas nodaļu darbiniekiem un kādas citas stacionāra "Gaiļezers" nodaļas darbinieku.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, laikā no 2013. gada oktobra līdz 2015. gada aprīlim vairāki medicīnas darbinieki, izmantojot savas pilnvaras, personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu, sistemātiski pieprasīja materiālas vērtības un tās pieņēma no pacientiem par magnētiskās rezonanses izmeklējumu nodrošināšanu labuma devēja interesēs, apejot noteikto rindas kārtību. Galvenokārt, magnētiskās rezonanses izmeklējumi tika veikti ārpus oficiālā darba laika.

Medicīnas darbiniekiem, apejot noteikto pacientu reģistrēšanas kārtību, veicot izmeklējumus ar magnētisko rezonansi 121 pacientam, slimnīcai nodarīts zaudējums ne mazāk kā 12396,45 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!