Sestdien, 22.februārī, uz Rīgas-Jelgavas šosejas netālu no Jaunolaines ar automašīnu "Mercedes Benz" gājēju notriecis Jelgavas domes deputāts Viktors Valainis. Tūlīt pēc negadījuma cietušajam pārbraukuši vēl vismaz četri transporta līdzekļi, taču neviens nav apstājies.
Kā sacīja Jelgavas domes deputāts un Zemgales partijas priekšsēdētājs Viktors Valainis, ap plkst.19, braucot pa Rīgas-Jelgavas šoseju ar pieļaujamo ātrumu - 90 kilometri stundā, aptuveni 15 metru attālumā uz šosejas otrās joslas izskrējis vīrietis.

Valainis, nespējot strauji nobremzēt, notriecis vīrieti, bet pēc tam apstājies, lai sniegtu viņam palīdzību, taču tajā brīdī cietušajam pārbraukuši vēl vismaz četri transporta līdzekļi. Viņš skaidroja, ka esot bijis šokā un, lai novērstu turpmāku cietušā ķermeņa sabraukšanu, savu mašīnu esot pārvietojis un nolicis priekšā sabrauktajam ķermenim.

Pēc satiksmes negadījuma Valainis esot sagaidījis policiju un rīkojies atbilstoši noteikumiem. Viņš neesot bijis alkohola reibumā.

Kā ziņots, sestdien ap plkst.19 uz Rīgas-Jelgavas šosejas netālu no Jaunolaines kādu vieglās automašīnas "Mercedes Benz" notriektu gājēju pārbraukuši vairāki citi transportlīdzekļu, taču neviens autovadītājs nav apstājies un visi turpinājuši ceļu.

Vieglais auto uz neapgaismotās, miglainās šosejas notriecis cilvēku, kurš nokritis blakus esošajā braukšanas joslā. "Mercedes" apstājies, taču vadītājs nav paguvis sniegt palīdzību cietušajam, jo guļošajam cilvēkam pārbraukušas vairākas citas automašīnas, tai skaitā kravas auto.

Neviena mašīna nav apstājusies, lai aplūkotu pārvarēto "šķērsli", bet visas aizbraukušas tālāk, nesamazinot ātrumu.

Negadījumā gājis bojā 1963.gadā dzimušais Andrejs. Patlaban eksperti precizē, vai cilvēku nogalināja pirmā sadursme ar "Mercedes" vai arī viņš mira no pārējo mašīnu nodarītajiem ievainojumiem.

Tiek lemts, vai ierosināt krimināllietu par notikušo, kā arī precizēts tās iespējamais pamatojums - satiksmes negadījuma vietas atstāšana, neziņojot policijai, palīdzības nesniegšana cietušajam vai tamlīdzīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!