Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Valsts policija (VP) aizvadīto gājienu pret padomju mantojumu Latvijā vērtē kā mierīgu. Kopumā administratīvā kārtā aizturētas astoņas personas, kurām ir uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Tāpat pie administratīvās atbildības saukti divi bezpilota lidaparāta piloti.

Lielākā daļa aizturēto personu ir par sīko huligānismu. Trīs dažādas personas rādīja nepiedienīgus žestus gājiena dalībniekiem no sabiedriskā transporta. Savukārt viena persona, kura arī atradās sabiedriskajā transportā, rādīja telefonā atvērtu Krievijas karoga bildi gājiena dalībniekiem. Vēl cita persona gulēja uz ceļa gājiena maršrutā, ar mērķi traucēt gājienu.

Ap pulksten 19.35 fiksēts vīrietis, kurš koncerta norises vietā izkliedza apkārtējiem veltītus, necenzētus vārdus, persona aizturēta un uzsākts administratīvais process par sīko huligānismu, kā arī par nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām.

Savukārt ap pulksten 20.00 pasākuma norises vietā tika aizturētas divas personas par atrašanos publiskā vietā alkohola reibumā.

Bez tam pasākuma laikā ir noskaidroti un saukti pie administratīvās atbildības divi bezpilota lidaparāta piloti par veiktajiem pārkāpumiem.

Policija vērtē aizvien atsevišķi notiekošās situācijas un turpina strādāt pastiprinātā režīmā.

Jau vēstīts, ka piektdien pulksten 18 no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam vairāki tūkstoši cilvēku pulcējās gājienā, kura mērķis bija pieprasīt "atbrīvoties no padomju mantojuma".

Kā vēstīts, paralēli 11. maija pievakarē "Ziedot.lv" platformā tika uzsākta ziedojumu vākšana Pārdaugavā, Uzvaras parkā esošā pieminekļa nojaukšanai. Līdz piektdienai šim mērķim saziedoti vairāk nekā 259 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!