Kādā garāžā Rīgā Sporta ielā oktobra sākumā atrastas vairāk nekā astoņas tonnas nelegālā alkohola, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Notikuma vietā policija aizturēja arī kādus divus jaunus vīriešus, kurus tur aizdomās alkohola uzglabāšanā.

Oktobra sākumā policisti pārbaudīja operatīvo informāciju par to, ka kādā garāžā tiek uzglabāts nelegālais alkohols. Pārbaudes laikā vienā no garāžām policisti atrada 10 141 dažāda tilpuma alkoholisko dzērienu pudeles. Pudeles bija marķētas ar dažādām stipro alkoholisko dzērienu etiķetēm, bet tām nebija Latvijas akcīzes marku.

Par konstatēto uzsākts kriminālprocess par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu lielos apmēros. Notikuma vietā izņemti aptuveni 8679 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kā arī uz aizdomu pamata par nelikumīgu alkoholisko dzērienu uzglabāšanu aizturēti 1983.gadā. un 1986.gadā dzimuši vīrieši. Abiem aizturētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kurā skaidrots alkoholisko dzērienu izcelsmi un pārbaudīs citu personu saistību ar šo noziedzīgo nodarījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!