Foto: LETA

Trešdien Rīgas rajona tiesa atvaļinātajam brigādes ģenerālim Jurim Vectirānam piesprieda divu gadu nosacītu cietumsodu par 86 gadus veca vīrieša sabraukšanu, ceturtdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Viņam uz diviem gadiem atņemtas arī transportlīdzekļa vadītāja tiesības.

Laikraksts vēsta, ka bojāgājušā vīrieša dēls tiesā pieprasījis 50 000 eiro morālo kompensāciju par savu bojāgājušo tēvu. Šo pieteikumu tiesa neapmierināja.

Vectirāns savu vainu un morālo kaitējumu atzinis, taču nav piekritis morālā kaitējuma summai, līdz ar to pierādījumu pārbaude tiesā par ceļu satiksmes negadījumu nav notikusi, ziņo "Latvijas Avīze".

Laikraksts atgādina, ka apsūdzētais pērnā gada 19. jūnijā pulksten 14.43 Ulbrokā, Institūta ielā 1, uz neregulējamas gājēju pārejas ar automobili "Nissan X– Trail" uzbrauca 86 gadus vecam vīrietim, kurš vēlāk slimnīcā mira.

"Es nevaru 50 000 eiro uzreiz samaksāt un nezinu, vai vispār varu. Nedomāju, ka tā summa, ko piedāvāju, bija maza. Es ļoti pārdzīvoju. Esmu kristietis, gatavots aizstāvēt sabiedrību un savu valsti, tāpēc tas, kas notika, – tas ir uz mūžu," Vectirāna teikto citē "Latvijas Avīze".

Debatēs prokurors Artis Zariņš prasījis Vectirānam piespriest divu gadu nosacītu cietumsodu un liegumu divus gadus vadīt transportlīdzekli. Tāpat viņš lūdza noteikt morālā kaitējuma kompensāciju cietušajam 30 minimālo mēnešalgu apmērā jeb 12 900 eiro.

Savukārt bojā gājušā vīrieša dēls lūdza tiesu apsūdzētajam piespriest reālu cietumsodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!