Foto: LETA

Ģenerālprokuratūra veic pārbaudi par AS "Latvijas Gāze" rīcības atbilstību Enerģētikas likuma prasībām, neizveidojot dabasgāzes rezerves, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Ieva Šomina.

Ģenerālprokuratūra, saņemot iesniegumu un pamatojoties uz minēto Prokuratūras likuma normu, veic pārbaudi par dabasgāzes rezervju neizveidošanu saistīto lietotāju apgādei ar gāzi 2022./2023. gada sezonā.

Šajos iesniegumos minēto faktu izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu iesniegumi nosūti Valsts drošības dienestam, bet daļā par iespējamu sankciju apiešanu – Finanšu izlūkošanas dienestam.

Tāpat Ģenerālprokuratūrā saistībā ar saņemtu iesniegumu veic pārbaudi par Ministru kabineta lēmumu atļaut Satiksmes ministrijai no privātpersonām pirkt nekustamos īpašumus Sergeja Eizenšteina ielā, Rīgā, Biķernieku kompleksās sporta bāzes attīstības projekta īstenošanai, šim mērķim paredzot piešķirt līdzekļus 8 192 004 eiro apmērā no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Tā tiek veikta, pamatojoties uz Prokuratūras likuma 16. panta otrās daļas 1. punktu, proti, tās nepieciešamību atzinis ģenerālprokurors, norāda prokuratūras pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!