Foto: F64
Policija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK) par uzbraukšanu dievlūdzējai Vecrīgā jūnija sākumā piemēroja septiņu eiro administratīvo sodu.

Kā norādīja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte, šāds sods Gerhardam piemērots saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.4 panta 14.daļu, kurā ir paredzēta atbildība par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, proti, "par citu šajā kodeksā neminētu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam septiņu eiro apmērā".

Rozīte arī piebilda, ka ministram bija iespēja pārsūdzēt šo lēmumu par soda piemērošanu desmit dienu laikā, tomēr pārsūdzības termiņš ir beidzies, bet lēmums nav ticis pārsūdzēts.

Iepriekš tika ziņots, ka Rīgā, Pils ielā, 1969.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Volvo", uzbraucis 1942.gadā dzimušai sievietei, kura nogādāta slimnīcā. Policijā apstiprināja, ka automašīnu vadījis Gerhards.

TV3 ziņas, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošās iestādēs, toreiz vēstīja, ka Gerhards incidenta brīdī bijis vieglā alkohola reibumā - viņam konstatēta 0,41 promile. Autovadītājam ar stāžu atbildība par automašīnas vadīšanu reibumā iestājas, kad alkohola koncentrācija sasniedz 0,5 promiles.

Cietusī bija guvusi vieglas traumas, bet policijā ir sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu visus apstākļus.

Gerharda preses sekretārs Arnis Zacmanis toreiz pastāstīja, ka ministrs braucis ārā no savas dzīvesvietas pa vienīgo iespējamo ceļu, taču to aizšķērsojusi cilvēku grupa. Gerhards mēģinājis pa ielas braucamo daļu apbraukt šos cilvēkus, taču pēc reakcijas secinājis, ka viņiem pret to ir iebildumi. Ministrs apturējis automašīnu, izkāpis ārā un iesaistījies vārdu apmaiņā ar cilvēkiem.

Uz vietas bijuši arī Kārtības policijas darbinieki, kuri izsaukuši Ceļu policiju, lai tā atrisinātu radušos situāciju. Mēģinot apbraukt cilvēku pūli, noticis negadījums, par ko Gerhards esot uzzinājis no klātesošajiem. No notikuma vietas viņš nav devies prom, bet gan sagaidījis policiju, lai sniegtu paskaidrojumus. Vēlāk ministrs sazinājies ar policiju un noskaidrojis, ka cietusī sieviete pēc apskates slimnīcā devusies mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!