Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 168 izsaukumus – 136 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 15 meža ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Pirmdien pulksten 12.18 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur palīdzība bija nepieciešama kādam cilvēkam, kas nespēja izkļūt no 10 metrus dziļas akas.

Ar virves un jostu palīdzību cilvēks tika izcelts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 12.34 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

12. aprīlī pulksten 13.34 tika saņemts izsaukums Salaspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg mājas jumts un starpstāvu pārsegums 350 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Pulksten 18.12 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 12.12 VUGD saņēma izsaukumu Limbažos, kur dega kūla un dārza mājiņa kopumā 5005 kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 13.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 14.21 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kārsavas novadā, kur divu hektāru platībā dega kūla un divas saimniecības ēkās 350 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās no liesmām nosargāt blakus esošās ēkas un dzīvojamo māju. Pulksten 20.21 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī valstī dzēsti 83 kūlas ugunsgrēki. Līdz ar pērno zāli degušas arī 12 ēkas – dārza mājiņas, neapsaimniekotas ēkas, siltumnīca un klēts. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki vakar bija Jēkabpilī, kur pērnā zāle dega 35 hektāru platībā un Daugavpilī – 20 un 15 hektāru platībā.

VUGD brīdina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un to nav iespējams kontrolēt. Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega pagraba durvis, starpsiena dzīvojamā mājā, mājas jumts un starpstāvu pārsegums, sadzīves mantas uz balkona, atkritumi konteineros, vieglā automašīna, stāvoši koki, koka stumbrs, elektrības stabs un smagā automašīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!