Foto: F64

Svētdien neilgi pēc vienpadsmitiem no rīta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Jelgavas novada Ozolnieku pagastā dīķa ledū ir ielūzis cilvēks. Glābēji ielūzušo izglāba, portālu “Delfi” informēja dienestā

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka apmēram 200 metrus no krasta ledū ir ielūzis cilvēks. VUGD darbinieki cilvēku izcēla no ūdens, novietoja uz glābšanas dēļa un nogādāja krastā, kur viņš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Tāpat svētdien glābēji dzēsa ugunsgrēkus. Pievakarē VUGD saņēma informāciju, ka Spīdolas ielā Aizkrauklē piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī skan dūmu detektors. Iekļūstot dzīvoklī, konstatēts, ka uz plīts bija piededzis ēdiens. No dzīvokļa izglābts viens cilvēks, kurš nodots mediķiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 17.39.

Svētdienas pēcpusdienā glābēji saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā dega pirmā stāva kāpņu telpa un istaba dzīvoklī 40 kvadrātmetru platībā, kā arī pārsegums un ārsiena 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas pašu spēkiem evakuējās 15 cilvēki. Notikuma vietā ugunsdzēsēji izglāba septiņus cilvēkus no kuriem četri cilvēki ugunsgrēkā cieta un nodoti NMPD mediķiem.

Savukārt piektdienas rītā ugunsdzēsēji steidzās uz Rēzeknes novada Lendžu pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega koka konstrukcija un siltumizolācija. No piedūmotās ēkas glābēji evakuēja 14 cilvēkus.

Tāpat saņemts izsaukums uz Tukuma novada Lapmežciema pagastu, kur dega no gāzes balona izplūstoša gāze un blakus esošā dzīvojamā vagona siena. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji 13 gadījumos steidzās dzēst kūlas ugunsgrēkus, no tiem seši dzēsti Zemgalē, četri – Rīgā un Pierīgā, divi – Kurzemē un viens kūlas ugunsgrēks dzēsts Latgalē. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks tika dzēsts svētdien Bauskas novada Vecsaules pagastā, kur dega kūla 3,5 hektāru platībā.

Kopumā aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 146 izsaukumus – 60 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 13 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 65 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!