Foto: DELFI

Augstākajā tiesā (Senātā) nav pieņemta izskatīšanai Saeimas deputāta Alda Gobzema kasācijas sūdzība lietā par viņa izslēgšanu no advokatūras, portālam "Delfi" apstiprināja Senātā. Līdz ar to spēkā stājies tiesas spriedums, ar kuru noraidīta Gobzema sūdzība par viņam piemēroto disciplinārsodu.

Šāds lēmums pieņemts, jo kasācijas sūdzība iesniegta pēc likumā noteiktā termiņa.

Jau ziņots, ka Gobzems bija pārsūdzējis Latvijas Zvērinātu advokātu padomes lēmumu, ar kuru viņam piemērots disciplinārsods – izslēgšana no advokātu rindām.

Disciplinārsods Gobzemam tika piemērots par vairākiem pārkāpumiem, bet kasācijas sūdzībā viņš izteica argumentus tikai par vienu no tiem – rupju ētikas normu pārkāpumu.

Rupjš ētikas normu pārkāpums bija saistīts ar politiķa sociālajos tīklos "Facebook" un "Twitter", ziņu portālos, laikrakstā "Dienas Bizness" un Latvijas Televīzijas raidījumā publiski paustajiem izteikumiem par citiem zvērinātiem advokātiem, tiesnešiem un ierēdņiem.

Arī pirmās instances tiesa noraidīja Gobzema pieteikumu atcelt padomes lēmumu izslēgt viņu no advokatūras.

Tiesa, Senāts vienu reizi atgrieza lietu atkārtotai skatīšanai apelācijas instancē, taču arī šajā reizē tiesa nebija deputātam labvēlīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!