Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook"

Pirmdienas vakarā Ventspilī otrreiz aizturēts Saeimas deputāts Aldis Gobzems (LK), kurš pirms tam pa dienu bija aizturēts Tukumā. Uzsākti vēl divi administratīvā pārkāpuma procesi, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Gita Gžibovska.

Pret Ventspilī notikušās sapulces organizatoru VP uzsākusi divus administratīvo pārkāpumu procesus – vienu par nepakļaušanos amatpersonu likumīgajām prasībām un otru pēc likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pārkāpumiem.

Jāatgādina, ka tieši šādi paši administratīvā pārkāpuma procesi uzsākti pret Gobzemu par notikušo Tukumā.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 6. decembrī, Tukumā tika konstatēta iepriekš nepieteikta, nesankcionēta sapulce, pārkāpjot likumu "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem". Notikuma vietā policisti pasākuma organizatoru aicināja nekavējoties pārtraukt administratīvo pārkāpumu, taču persona atteicās to darīt. Līdz ar to, saskaņā ar Administratīvās Atbildības likuma 71. pantu, persona tika aizturēta un nogādāta VP iecirknī, lai pieņemtu paskaidrojumu, sacīja VP pārstāve.

Deputāts tika īslaicīgi aizturēts par nesankcionētas sapulces rīkošanu. Tāpat uzsākti vairāki administratīvo pārkāpumu procesi pret citiem nesankcionētās sapulces dalībniekiem un tiks vērtēta arī pārējo sapulces dalībnieku atbildība.

Policija aicina neapmeklēt šādas nesankcionētas sapulces.

Jau iepriekš Saeimā portālam "Delfi" atzina, ka deputātu aizturēt administratīvā procesa ietvaros var tikai ar Saeimas piekrišanu.

Satversmes 29. pants nosaka, ka Saeimas locekli nevar apcietināt, izdarīt pie viņa kratīšanas, ne citādi aprobežot viņa personas brīvību, ja tam nepiekrīt Saeima. Vienlaikus šis pants paredz, ka Saeimas locekli var apcietināt, ja to notver pie paša nozieguma pastrādāšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!