Foto: VID
Tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas Grebņevas muitas kontroles punkta (MKP) teritorijā atkritumu tvertnēs un pie tām atradušas vairākus melnus celofāna maisus ar 113 blokiem dažādu marku kontrabandas cigaretēm un vienu litru degvīna.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām atradušas celofāna maisus ar kopumā 22 720 "More", "Maksim", "Bond" un "Bayron" marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām un jau minētais litrs degvīna.

Muitnieki noformēja mantu un dokumentu apskates un izņemšanas protokolu.

Tāpat 29.maijā Silenes MKP teritorijā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām, veicot kādas "Audi" markas automašīnas padziļināto muitas kontroli, konstatēja, ka automašīnā ir izveidotas divas slēptuves, kurās paslēptas cigaretes.

Automašīnas dubultajā grīdā un starp bagāžas nodalījumu un aizmugures sēdekli izveidotā slēptuvē atradās 47 000 "NZ" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Transportlīdzekli vadīja 50 gadus vecs Baltkrievijas pilsonis.

Tās pašas dienas pēcpusdienā Silenes MKP VID muitas amatpersonas sadarbībā ar VRS amatpersonām, veicot kādas automašīnas "Volkswagen" padziļināto muitas kontroli, konstatēja, ka speciāli pārbūvētā degvielas tvertnē paslēptas 12 600 "NZ" un "Minsk" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 27 gadus vecs Lietuvas pilsonis.

Par šiem pārkāpumiem VID noformējis administratīvā pārkāpuma protokolus saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes un alkohols novietots MKP aizturēto preču noliktavās, bet automašīnas - Silenes MKP aizturēto automašīnu stāvlaukumā līdz attiecīgo administratīvo lietu izskatīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!