Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policijas (VP) Siguldas iecirkņa policisti sadarbībā ar Līvānu iecirkņa policistiem 18. novembrī aizturēja 1987. gadā dzimušu vīrieti no Latgales, kurš greizsirdības mākts veica viltus zvanu par ievietotu spridzekli kādā no Siguldas atpūtas vietām.

Naktī no 17. uz 18. novembri ap pulksten 4 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma anonīmu zvanu no vīrieša, kurš ziņoja, ka kādā no Siguldas izklaides vietām ir ievietots spridzeklis. Pārbaudi veikt ieradās pretterorisma vienība "Omega", evakuējot iestādes apmeklētājus un darbiniekus. Vienība neatrada sprādzienbīstamus priekšmetus.

VP noskaidroja, ka viltus zvanu veicis 1987. gadā dzimis vīrietis no Latgales. 18. novembra rītā, dažas stundas pēc viltus zvana, Siguldas iecirkņa policisti sadarbībā ar Līvānu iecirkņa policistiem aizdomās turēto vīrieti Latgalē aizturēja.

Aizturētais paskaidroja, ka noziegumu izdarījis greizsirdības mākts. Vakarā pirms viltus zvana viņš vairākas reizes zvanījis policijai un stāstījis, ka esot pazudusi viņa Siguldā dzīvojošā draudzene.

Pēc šīs informācijas saņemšanas policisti noskaidroja sievietes atrašanās vietu un pārliecinājās, ka viņai nekas nekaiš. Sieviete policistiem lūdza viņas atrašanās vietu vīrietim neatklāt. Policisti to respektēja, bet vīrietis gan neesot bijis mierā. Ņemot vērā, ka sieviete bieži mēdza pavadīt laiku kādā atpūtas vietā, vīrietis domāja, ka arī šoreiz viņa atrodas tur, un nolēma ziņot par šajā iestādē it kā ievietotu spridzekli.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par apzināti nepatiesu paziņojumu par spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Turklāt šādos gadījumos zvanītājam par viltus spridzekli ir jāsedz arī zaudējumi, kas radušies konkrētajā adresē esošajiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!