Foto: Shutterstock

Pirmdien, 14. decembrī, kāds dzērājšoferis ar tiesību izmantošanas aizliegumu izraisīja divus ceļu satiksmes negadījumus, kopumā sabojājot trīs automašīnas. Autovadītājs, esot 3,38 promiļu reibumā, pameta abas negadījuma vietas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Valsts policijā (VP) saņemta informācija, ka Grobiņā, Zirgu ielā ir noticis ceļu satiksmes negadījums – uzbraukums diviem stāvēšanai novietotiem transportlīdzekļiem. Vainīgais pēc negadījuma izraisīšanas notikuma vietu pameta.

Vēl viens negadījums konstatēts Grobiņas pagastā uz autoceļa A9, kur notikusi divu automašīnu sadursme, vainīgajam pametot negadījuma vietu arī šoreiz. Savukārt Tadaiķu pagastā automašīna "Ford", kuras vadītājs izraisījis iepriekšminētos negadījumus, nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Noskaidrots, ka vīrietis, vadot automašīnu "Ford" Grobiņā, Zirgu ielā iebrauca pretējā braukšanas joslā, kā rezultātā uzbrauca diviem stāvēšanai novietotiem transportlīdzekļiem.

Nākamajā negadījumā vīrietis, vadot automašīnu "Ford" Grobiņas pagastā pa autoceļu A9, izbrauca pretējā braukšanas joslā, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar pretī braucošo transportlīdzekli "Škoda", bojājot automašīnas sānu.

Savukārt Durbes novadā Tadaiķu pagastā vīrietis nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Noskaidrots, ka vīrietis vadījis transportlīdzekli, būdams 3,38 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat viņam ir spēkā tiesību izmantošanas aizliegums.

Valsts policijā par notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros ir bojātas automašīnas, ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi, savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām – uzsākts kriminālprocess.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par braukšanu dzērumā un bez tiesībām.

Saskaņā ar Krimināllikumu par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt par izvairīšanos no brīvības atņemšanas vai tiesību ierobežošanas soda izciešanas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!