Foto: Shutterstock
Pagājušās nedēļā Valsts policija saņēmusi izsaukumu uz ģimenes konfliktu kādā īpašumā Grobiņas novadā. Ierodoties adresē, policisti sastapuši sievieti, kura pastāstījusi, ka dzīvesbiedrs pret viņu izturas fiziski un emocionāli vardarbīgi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

28. novembrī ap pulksten 23 Valsts policijā saņemta informācija, ka Grobiņas novadā, kādā dzīvesvietā sievietei ir nepieciešama policijas palīdzība, jo dzīvesbiedrs viņu fiziski iespaido. Likumsargiem adresē durvis atvērusi sieviete, kurai bija redzami miesas bojājumi un nobrāztas rokas. Pārrunās ar cietušo noskaidrots, ka viņa vēlas, lai tiktu pieņemts policijas lēmums par nošķiršanu.

Sievietes dzīvesbiedrs, iznākot no citas telpas dzīvoklī un ieraugot tur policistus, uzvedies agresīvi un sācis bļaut. Likumsargi palūguši vīrieti uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, uz ko viņš atbildējis, ka neko nedos un savu vārdu neteiks. Tāpēc sieviete paņēmusi viņa pasi un iedeva to likumsargiem.

Redzot, ka policista rokās ir viņa pase, vīrietis mēģinājis to atņemt, taču Valsts policijas amatpersona aicinājusi vīrieti nomierināties un apsēsties dīvānā. Vīrietis uz likumsarga norādījumiem nav reaģējis un turpinājis uzvesties agresīvi, nometot glāzi ar ūdeni, vicinot rokas, kā arī cenšoties iespert. Ar šīm darbībām vīrietis ignorējis Valsts policijas amatpersonu likumīgās prasības pārtraukt pretošanos, tāpēc viņam uzlikti rokudzelži.

Persona tika aizturēta un viņam tika noformēts protokols par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka prasībai, kad viņš izpilda dienesta pienākumus. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par šādām darbībām uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Tāpat uz vietas pieņemts policijas lēmums par nošķiršanu.

Valsts policija atgādina, ka policija lēmumu par nošķiršanu var piemērot uz laiku līdz astoņām dienām. Tas nozīmē, ka likumsargi notikuma vietā ar cietušo, pāridarītājam klāt esot, aizpilda pieteikumu policijas lēmumam par nošķiršanu pieņemšanai, kurā var izvēlēties, kādus aizliegumus policijas lēmumā noteikt varmākam. Savukārt tiesa var pieņemt nolēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību bez termiņa. Tas ir spēkā tik ilgi, kamēr kāda no pusēm iesniedz tiesā iesniegumu to atcelt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!